Sankt Bernhardsvalpar

Här hittar du uppfödare av sankt bernhardshundar samt information om vad du ska tänka på när du väljer var du ska köpa din hund.

Uppfödare

NamnOrtHemsida / sociala medier
Baggemålas paradisKalmarHemsida
Dein hardsUppsalaHemsida
FridalasSkåneHemsida
GyllenfjellsKronobergHemsida
KiibumbiesBlekingeHemsida
Madonnan’sVästra götalandHemsida
Mjuka mockasinensNorrbotten 
SvänasjönsVästra götalandFacebook
Sweet saint’sSkåneFacebook

Välj en uppfödare som är ansluten till SKK

När du planerar att köpa en Sankt Bernhardshund är det viktigt att välja en uppfödare som är ansluten till Svenska Kennelklubben. Att välja en uppfödare ansluten till Svenska Kennelklubben är ett sätt att säkerställa att du får en frisk och välskött hund, samtidigt som du stöder ansvarsfulla uppfödningspraktiker.

Strikta regler för uppfödare

Svenska Kennelklubben (SKK) har strikta regler och standarder för sina anslutna uppfödare. Genom att välja en uppfödare som är ansluten till SKK, kan du vara mer säker på att hunden du köper är uppfödd i en miljö som prioriterar dess hälsa och välbefinnande. Dessa uppfödare följer även rasstandarden, vilket innebär att hundarna är mer sannolikt att ha de fysiska och beteendemässiga egenskaper som är typiska för Sankt Bernhardshundar.

Registrering och spårbarhet

SKK kräver att alla hundar från deras anslutna uppfödare registreras. Detta innebär att du kan spåra hundens härstamning och vara säker på dess renrasighet. Registreringen hjälper också till att säkerställa att hunden inte kommer från en oseriös uppfödare eller en så kallad ”valpfabrik”, där hundarnas välfärd ofta är eftersatt.

Stöd och information

Genom att köpa från en uppfödare ansluten till SKK, får du tillgång till ett brett nätverk av support och information. SKK kan ge råd om skötsel, träning, hälsa och andra aspekter av att äga en Sankt Bernhardshund. Dessutom ger det en extra trygghet att veta att uppfödaren är del av en större, ansedd organisation som kan bistå vid eventuella framtida frågor eller problem.